Търговски сайт на Мусала Иншурънс Брокер
Михаил Милев
 0

Защо да сключим застраховка Пълно Каско на автомобила?

Закупили сте си чисто нов или употребяван автомобил,  и докато трае онзи прекрасен миг на удоволствие от покупката. Но покупката на нов автомобил носи след себе си и досадните разходи по регистриране, сключване на задължителна застраховка гражданска отговорност и прочие. Улисани в този водовъртеж от разходи, пропускаме да помислим за истинската защита на новия автомобил а именно Пълно Каско. Използвам думата защита, защото много от нас не знаят че задължителната застраховка гражданска отговорност, покрива щети нанесени от виновното лице на друг автомобил участник в ПТП. В този момент си задавате въпроса, кой ще покрие щетите по Вашия автомобил. И отговора се крие в застраховката Пълно Каско.

Безкрайните ни ангажименти като това да шофираме бързайки за работа, или да закараме детето до училище или детска градина, мобилния телефон който не спира да звъни постоянно, ангажират допълнително нашето внимание. Всички тези неща ни разсейват и понякога това е причина за ПТП, леки удари при маневри за паркиране и още много подобни мигове за които можете да се досетите. Всички тези мигове на невнимание може да ни костват не само купища пари но и много загубено време.

 

Какви щети покрива застраховката Пълно Каско

За разлика от гражданската отговорност застраховката Пълно Каско покрива рискове като:

  • щети от друго превозно средство, животно или предмет, докато застрахованото МПС е било паркирано;
  • пътно-транспортно произшествие;
  • злоумишлени действия на трети лица;
  • природни бедствия (буря, ураган, проливен дъжд, гръм и мълния);
  • Пожар и/или експлозия, възникнали по време на престой на МПС и неработещ двигател в резултат на техническа неизправност и/или случайно събитие;
  • пожар и/или експлозия, възникнали по време на движение на МПС;
  • кражба и грабеж на цялото МПС;

застраховка пълно автокаско

Ако Ви се случи някое от тези неща, със сигурност ще бъдете подложени на огромен стрес и тук идва ролята на застрахователя. С едно обаждане ще получите нужното съдействие от негова страна, което ще Ви донесе нужното спокойствие. Спокойствие че ще покрие всички разходи, които иначе Вие бихте направили за да върнете прелестния външен вид на Вашия автомобил. В  следствие на големите промени във времето и зачестилите наводнения, градушки и всевъзможни бедствия Ви карат да се безпокоите все повече за автомобила Ви, който е паркиран пред дома Ви.

Продължавате да се чудите как да защитите Вашия автомобил, и дали ще можете да си позволите да отремонтирате автомобила или да си закупите друг,  след като някоя улична река го отнесе, или ако се стовари някое дърво или предмет върху него. Сключвайки застраховка Пълно Каско Вие стреляте точно в целта. И докато навън бушуват поредните капризи на времето, Вие се любувате на уюта на дома си в компанията на любимите Ви хора, защото сте избрали надеждна защита за Вашия автомобила в лицето на Пълното Каско.

В днешните несигурни времена, автомобилите ни се превръщат в един от най-лесните обекти за посегателство.  Често любимия ни автомобила се превръща в обект на кражба или посегателство от страна на недобронамерени лица. Ако настъпи някои от тези рискове, не забравяйте че е необходимо незабавно да уведомите застрахователя чрез телефонно обаждане или писмено уведомление в рамките на 24 часа. Тук е момента да споменем и факта че Пълното Каско не покрива груба небрежност от страна на собственика на МПС-то, примерно оставяйки го отключено или работещо пред магазина отивайки да си вземете нещо набързо.

Нещо изключително важно което често се пропуска след изплащане на обезщетение по застраховка Пълно Каско, е дозастраховането.

 

Какво означава дозастраховане, и защо се налага да го правим?

След изплащане на щети по Вашия автомобил, той се счита за застрахован до сумата, равна на разликата между упоменатата в застрахователната полица сума и размера на изплатеното обезщетение.

Голяма част от застрахователните компании, предлагат и добавянето на автоасистанс към застраховката Пълно Каско. Така освен че защитавате по най-добрия начин своя автомобил със застраховка Пълно Каско, си осигурявате и спокойствие по време на пътуване било то отивайки на любимото Ви кътче в планината или сте на почивка в чужбина. Ще се запитате защо е толкова важен автоаситанса! Той ви дава възможност при обездвижване на автомобила в следствие на ПТП или техническа повреда,  да бъде ремонтиран на място от специалисти ако повредата е лека. Или да бъде откарано до най-близкия сервиз, където може да бъде отстранена повредата. Като за целта единственото нещо което трябва да направите е отново да позвъните на телефона застрахователя или на асистиращата компания с която работи той.

В заключение можем спокойно да кажем че застраховката Пълно Каско, може ни спести време, главоболия и много средства, и да ни даде нужното спокойствие че сме избрали надеждна защита за нашия автомобил.

Коментарите към тази публикация са затворени.