Търговски сайт на Мусала Иншурънс Брокер
Михаил Милев
 0

Спокойствие При Пътуване в Чужбина

Дните преди отпътуване на така очакваната предстоящата почивка сме изпълнени емоция и еуфория – познато нали? Организирането на почивка, а особено в чужда държава не е лесна работа.

Почивка в Санторини

Трябва да помислим за всичко – нощувки, транспорт, храна и разбира се набелязването на туристическите обектите и забележителности, които искаме да посетим. Обикновено свързваме ваканцията с положителни преживявания, но не винаги всичко минава толкова добре, колкото сме си го представяли. Счупване на ръка докато се опитваш да караш модерния ховърборд в Дубай, подхлъзване до басейн в Анталия, остра вирусна инфекция на круиз по река Дунав – това са само няколко примера на хора, за които ваканцията не е минала по предварително начертания план.

Преди заминаване в чужбина, независимо дали пътуването е свързано с работа или за удоволствие, силно Ви препоръчвам да помислите и за здравето и живота си.

Какви Са Възможностите Пред Нас?

Ще разгледаме някой от популярните възможности за лична защита: Застраховка „Помощ при пътуване”. Това е един от най-достъпните и сигурни начини да си осигурим спокойствие при неприятни ситуации извън граница. Тези застраховки предлагат комплекс от покрития, които в случай на злополука или акутно заболяване ще получите навременна медицинска помощ и съдействие. Обичайно покритията са разделени на две групи. Основно покритие, което включва:

  • Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване;
  • Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване и Спешна дентална помощ.

Предлагани допълнителни покрития от застрахователите обикновено са:

  • Спасителни разноски;
  • Смърт и трайно намалена работоспособност;
  • Дневни пари за болничен престой;
  • Кражба, загуба или забавяне на личен багаж;
  • Гражданска отговорност към трети лица;
  • Правна помощ.

Още едно сериозно предимство на застраховките Помощ при пътуване е осигурения асистанс. Денонощен контактен център при нужда от помощ е на разположение 24/7 за Вас. Само с едно обаждане ще получите своевременна реакция и указания за това какви действия е необходимо да предприемете. От асистиращата компания насочват към подходящо лечебно заведение или лекар, в зависимост от здравословното състояние, осигурява транспорт до лечебното заведение при необходимост и заплаща действително извършените разходи за медицински прегледи, лечение, включително спешна дентална помощ, закупени медикаменти.

Европейска здравна картаЕвропейска здравна карта – Това е документ, въз основа на който при престоя Ви  в европейска държава можете да ползвате спешна и неотложна здравна помощ. Издаването на Европейска здравна карта отнема 15 календарни дни. За да използвате тази карта задължително условие е да сте с непрекъснатите здравноосигурителни права. Важно е да знаете, че ако в държавата където се намирате има изискване за заплащане на определена такса или има доплащане за медицинска помощ, Вие ще трябва да заплатите тези суми. Обърнете внимание и на ограничението в здравни заведение и лекари, при които е валидна здравната карта.

 

Колко ще ни струва медицинска застраховка за пътуване в чужбина?

Сигурност при пътуванеВариант с използване на здравна карта при пътуване в чужбина има своите положителни и отрицателни страни. Големият плюс на здравна карта при пътуване в чужбина е, че не се заплаща. Но трябва да сте наясно и да приемете ограничените възможности, които предлага европейската здравна картата.
Ако не искате да правите компромис помислете в посока за сключване на застраховка „Помощ при пътуване”. Самото сключване става изключително лесно – без формалности и загуба на време. Премията се определя зависимост от избрания лимит на отговорност за медицински разходи, избраните допълнителни покрития, срок и цел на пътуването. От значение са и възрастта на застрахованото лице и териториална валидност на застраховката. Лесно и бързо можете са изчислите Вашата застраховка „Медицински разноски“ с нашият удобен калкулатор.

Липсата на туристическа застраховка се смята за една от големите грешки при пътуване в чужбина. Не пропускайте тази малка, но много важна част от планирането на Вашето следващо вълнуващо пътуване в чужбина.

Коментарите към тази публикация са затворени.