Търговски сайт на Мусала Иншурънс Брокер
Михаил Милев
 0

Принадлежности, Които Трябва Да Имаме в Колата

Когато управлявате автомобила си е добре да сте подготвени и за аварийна ситуация, нали? Защото пътуването с приятна компания и любими песни в колата лесно може да се превърне в неприятно преживяване.Това важи особеноако нямате сключена полица автомобилен асистанс, който да ви помогне да излезете бързо и лесно от неприятната ситуация.

Ето кои са нещата, които всеки е добре има в колата си, защото да си отговорен шофьор не е достатъчно просто да спазваме правилата за движение:

Отворена аптечкаЗадължителното оборудване на автомобила:

  • Аптечка – задължително оборудване на автомобила и съдържанието е необходимо да отговаря на определени изисквания.
  • Пожарогасител – Проверявайте всяка година изправността
  • Светлоотразителен триъгълник и сигнална /светлоотразителна/ жилетка – При аварийна ситуация, независимо през деня или в тъмната част на денонощието, сте задължени да поставите предупредителният светлоотразителен триъгълник на не по-малко от 30 метра зад превозното средство.

За наличието на посочените принадлежности подлежите на проверка и при тяхна липса или неизправност, съответно може да бъдете санкциониран от служителите на Пътна полиция.

Това е основното и задължително оборудване, което трябва да притежавате във Вашият автомобил. Макар и повечето от съвременните автомобили да са оборудвани със системи за безопасност е добре да помислите и за принадлежности, които биха било много полезни в една аварийна ситуация с автомобила: резервна гума, въже за теглене, авариен спрей за лепене и помпане на гуми, резервни крушки и предпазители /бушони/, подходящи инструменти за провизорен ремонт. В наближаващите зимни месеци препоръчваме да се оборудвате и със стъргалка за лед, спрей или течност за размразяване, както и зимна течност за чистачки. Запасете се с допълнително количество гориво – зимата разхода му се увеличава, а и може да се наложи да престоите встрани от пътя докато се разчисти пътя към желаната дестинация. И още нещо важно – за дълги пътувания извън града сложете в багажника и подходящи вериги.

За комфортно пътуване препоръчваме да снабдите автомобила си с принадлежности, които да Ви осигурят допълнителни удобства по време на пътуването. Няколко добри идеи са да имате под ръка например чадър (не само този за плаж), USB зарядно за запалка е изключително полезно при дълги пътувания, поставка за мобилен телефон (напоследък все по малко разчитаме онези големи карти, които продават в бензиностанциите и ползваме мобилните телефони за навигиране). Вземете освежаващи напитки и не забравяйте винаги разполагайте с малко пари в брой.

Това са само част от полезните и практични идеи. Списъкът с принадлежности наистина може да бъде разнообразен. Прибавете необходимите според Вас полезни неща в автомобила, за да не се окажете неподготвени в неприятна ситуация на пътя.

Коментарите към тази публикация са затворени.