Търговски сайт на Мусала Иншурънс Брокер
Михаил Милев
 0

Ползи от Медицинска Застраховка за Пътуване в Чужбина

Повечето хора, планиращи почивка в чужбина, инвестират много време и усилие в подготовка на идеалната ваканция, но често пренебрегват от какво голямо значение е да имат подходяща и съобразена с техните нужди застраховка пътуване в чужбина. Дори и да пътувате до европейска държава, е необходимо да помислите за такъв вид застраховка, а не да разчитате единствено на Европейската здравна карта, тъй като нейното покритие е силно ограничено. Тя не покрива всички манипулации, както и транспортни разходи, и важи само за държавните и общински болници в страни от Европа, което означава, че не можете да я използвате при визита извън стария континент.

Защо Ви е Необходима Медицинска Застраховка за Пътуване в Чужбина?

Туристическите агенции имат приета практика да включват медицинска застраховка към пакетите си, но обикновено не предлагат продукти с по-висока премия с цел предотвратяване оскъпяването на предлагания от тях туристически пакет. Затова е необходимо винаги да попитате какво е застрахователното покритие на полицата, застрахователните суми и лимитът на отговорност. За да се чувствате спокойни по време на пътуването зад граница и за да получите адекватна помощ при възникнал инцидент или заболяване, трябва да се поинтересувате от няколко основни аспекта.

Медицински слушалки, хапчета и кардиограмаПокритие в случай на внезапно заболяване или инцидент

Според вида и дестинацията на пътуването, както и желанието на застрахования, размерът на лимитът за обезщетение може да варира от минимум 2000 евро до максимум 200 000 евро. При повечето продукти, основното покритие по полицата включва медицински разноски за лечение на злополука или акутно заболяване, което налага спешно лечение и/или изследване. То е настъпило по време на застрахователния период и се характеризира с остро начало, силна болка и прогресивен (животозастрашаващ) ход. Злополуката е събитие, възникнало по време на застрахователния период, довело до телесно увреждане или смърт. Основното покритие включва и спешно зъболечение, както и репатриране на застрахования до болница или на тленни останки.

Включени допълнителни покрития

Някои от предлаганите допълнителни покрития са смърт поради злополука, трайна загуба на трудоспособност вследствие злополука, както и загуба, унищожаване на багаж  или кражбата чрез взлом. Допълнително покритие може да бъде и гражданска отговорност – ако се включи в полицата, могат да се покрият и имуществени или неимуществени щети, причинени от Вас на трето лице.

Осигурена юридическа помощ

Правната помощ е от съществена важност при пътуване в чужбина. Ако в полицата е включена юридическа помощ, застрахователят ще покрие направете разходи до определения лимит за адвокатска защита и съдебни такси, свързани със съдебен иск, заведен срещу застрахования по време на престоя му в страната. Ако имате застраховка, осигуряваща юридическа помощ, можете да разчитате на покриване на адвокатските хонорари и други съдебни разходи, ако срещу Вас бъде заведен граждански иск за непреднамерено нарушение на местните закони.

Разноски за издирване и спасяване

Не пропускайте включването на това допълнително покритие, особено при важно за любителите на планинския туризъм. Покрити са извършените разходи за дейности от местни организации, извършили издирване и спасяване, оказване на първа помощ и транспорт наложили се вследствие на злополука или акутно заболяване.

Дневни пари за болничен престой

В случай, че вследствие на злополука или акутно заболяване, ви се налага хоспитализация в болница в чужбина, Застрахователят ще изплаща дневни пари за всели ден болничен престой.

 

Осигурен 24-часов асистанс

Застраховка пътуване в чужбина предлага асистанс. Това Ви осигурява допълнително спокойствие и удобство, защото можете да разчитате на незабавна помощ, в случай че се разболеете или пострадате. При наличие на асистанс, можете да се свържете с контактите, посочени в полицата, и ще бъдете насочени веднага към болнично заведение и лекар отговарящ най-добре на моментното Ви състояние. Стриктното спазването на дадените инструкции е важна особеност, която трябва да отбележим.

Независимо дали се подготвяте от месеци да посетите далечна екзотична дестинация или сте се възползвали от изгодно last minute предложение до съседна страна за уикенда, застраховка пътуване в чужбина осигурява спокойствие и спестява разходи в непознатата държава. Макар че тя не може да предотврати инциденти и нещастни случаи, този тип застраховка значително облекчава последствията от тях под формата на спестени разходи и осигурено съдействие от страна на застрахователя.

Коментарите към тази публикация са затворени.