Търговски сайт на Мусала Иншурънс Брокер
Михаил Милев
 0

5 Ползи, Които Вашата Застраховка Каско Включва, Но За Които Не Подозирате

Доверен сервиз

Tази опция Ви позволява в случай на застрахователно събитие да използвате услугите на автосервиз, партньор на застрахователната компания. Това означава, че няма да се налага да търсите подходящ сервиз, който да може да отремонтира щетата, няма да се налага да търсите например и резервни части необходими за ремонта. Дори ангажимента за заснимане на отстранените забележки (често допускан пропуск е представяне на МПС-то за оглед след отстраняване на щети по експертна оценка) е на сервизът, който е работил по отстраняване на щетите. Друга полза на доверения сервиз е безкасовото разплащане, директно между застрахователната компания и сервиза.

Авто асистанс

Една от „скритите”, но много важни ползи е помощта на пътя. Вярно може да не се случва често, но е добре да знаеш, че в неприятна ситуация бързо ще пристигне пътна помощ, било то дори и за доставка на гориво например. Авто асистанса е включен в повечето полици каско, но някак си остава скрит, извън фокус. Освен това той е валиден и за чужбина. Така семейната почивка зад граница ще бъде една идея по-спокойна.

Допълнителни отстъпки

Достъпна застраховкаСключването на застраховка Автокаско освен сигурност и защита на автомобила може дори и да Ви спести пари. Когато застраховате колата си с доброволна застраховка каско със сигурност не сте пропуснали да обсъдите и задължителната гражданска отговорност. Комплексното застраховане почти винаги води до допълнителни отстъпки от цената на застраховките, както и до други бонуси, например намаление при технически преглед на Вашето МПС.

24 часова помощ

Вашето спокойствие е гарантирано, когато знаете че може да разчитате по всяко време в денонощието за съдействие и помощ независимо от това какво се е случило с автомобила или лично на Вас самия.

Регрес

Сложна думи нали? Може би дори не сте я чували, но тя Ви носи голяма полза. Обикновено като невинен участник в едно ПТП, за да получите обезщетение, трябва да посетите застрахователната компания на виновната страна.Тя ще оцени и изплати нанесените вреди. При сключена полица каско Вашият застраховател ще Ви изплати щетата според условията на Вашата полица. С плащането на застрахователното обезщетение застрахователят Ви встъпва в правата на застрахования срещу причинителя на щетата, респективно срещу неговия застраховател по задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите – до размера на платеното обезщетение и обичайните разноски, направени за неговото определяне.

Коментарите към тази публикация са затворени.