Търговски сайт на Мусала Иншурънс Брокер
Михаил Милев
 0

Какво е Застраховка „Злополука“ и Защо ни е Нужна?

В днешното забързано ежедневие опасностите ни дебнат отвсякъде. Всеки ден в новинарските емисии се съобщава за пострадали хора при нелепи инциденти или жертви в пътни катастрофи. Можем ли по някакъв начин да се предпазим, да направим, така че неприятностите да ни заобикалят? Не, няма такъв метод. И колкото и да се стремим да се предпазим, колкото и да внимаваме, неприятните инциденти се случват. Но какво можем да направим за нашата сигурност и спокойствие? Нещото което ни остава е да сме подготвени ако нещо се случи с нас, да можем да посрещнем по-леко трудните моменти. Застраховайки здравето и живота си, чрез застраховка „Злополука” е първата стъпка в тази подготовка.

Какво представлява застраховка „Злополука“?

Застраховка „Злополука“ предлага защита срещу неочаквани събития свързани с живота и здравето на застрахованите. Чрез застраховката Вие разполагате с финансова подкрепа в случай, че с Вас настъпи непредвиден инцидент като злополука или заболяване. Тя няма спестовен характер и е насочена именно към осигуряването на застрахователна защита при настъпване на тези непредвидени ситуации. Така бихте предотвратили евентуални финансови затруднения при настъпване на някой от следните рискове:

 • Смърт от злополука.
 • Трайно намалена или загубена работоспособност вследствие на злополука.

Zastrahovka medicinski razhodi

По желание към полицата могат да се включат и няколко допълнителни риска:

 • Временна неработоспособност вследствие на злополука или заболяване;
 • Медицински разходи вследствие на злополука и/или заболяване;
 • Разходи за оперативно лечение вследствие на злополука и/или заболяване;
 • Дневни пари за болничен престой;
 • Разходи за медицинско транспортиране;
 • Спасителни разноски при настъпила със застрахования злополука;

Как се определя премията по застраховка „Злополука“?

Колко ще струва застраховката обикновено зависи от няколко основни фактора. Избора на покрити рискове е първият фактор влияещ на цената. В застраховките „Злополука“ обикновено се включват основни рискове, като за добавянето на допълнително избран риск се начислява и допълнителна премия. Сумата за която ще се застраховате е втори фактор. Стандартно минималната застрахователна сума е 1000 лв. Максималната сума може да се договори и съобрази с желанието на застрахования.

От значение е и срокa, за който ще бъде валидна самата застраховка. Възможни са варианти както за една година, така и дългогодишни полици. Внимавайте при определяне на срока на застраховката, възрастта на застрахования не трябва да надвишава определени години/ например 65 или 70 години/ към датата на изтичане на полицата. Професията на застрахованото лице е важен критерии за определянето на риска, който носи застрахователя, респективно оказва влияние и на размера на премията.

Защо да си направите застраховка „Злополука“?

Застраховката Ви осигурява спокойствие в трудните моменти от живота и помага да запазите стабилност в несигурната система на здравеопазването в България.
Ето и някой предимства на застраховка “Злополука”:

 • Процедурата по сключване на застраховката е максимално улеснена. Достатъчно е попълването на въпросник или здравна декларация, като дори не се изискват прегледи и изследвания при сключване.
 • Полиците „Злополука” дават възможност за застраховане на цялото семейство в една полица. Така освен самия себе си, защитавате и най-близките хора около вас.
 • Висока защита – пълно застрахователно покритие при злополука и/или заболяване;
 • Валидност 24 часа, 365 дни в годината, без значение къде се намирате на работа, в къщи, на път;
 • Дава възможност за поддържане на стандарт на живот при временна неработоспособност;
 • Финансово обезщетение на близките на застрахования в случай на смърт;
 • Възможност да разсрочите застраховката на месечни вноски, като така си осигурявате надеждна застрахователна защита срещу минимална премия;

И не забравяйте застраховка “Злополука” е първата стъпка, чрез която си осигурявате спокойствие и комфорт за Вас и Вашите близки. Не я пропускайте!

Коментарите към тази публикация са затворени.