Търговски сайт на Мусала Иншурънс Брокер
Михаил Милев
 0

Автоасистанс – Тайният Помощник На Пътя

Време е за отпуска, ваканция, почивка и естествено пътуване. А самото пътуването носи със себе си не по-малко удоволствие, особено с весела компания в колата. Независимо дали ще пътувате до прохладните морски брегове или пък Ви предстои приключение в закътани планини и гори където да прекарате лятната си почивка, често разчитате на нашия верен помощник автомобила да Ви отведе до желаната дестинация. Но колкото и да сте сигурни в изправността на автомобила си, той си остава техника, а както всяка техника дори и да е перфектно поддържана и добре да работи, понякога се случват непредвидени ситуации.

Какво да правите когато сте на дълъг път и колата внезапно аварира по средата на нищото? Викате неволята? Мисля че в днешни времена това не би сработило работи особено добре. Много по разумно решение е сключването на застраховка Автоасистанс, с която си осигурявате сигурност и спокойствие по време на Вашето пътуване.

Какви услуги ни предоставя автомобилния асистанс?

Пасажери в автомобилПо време на път могат да се случат много неща, които да прекъснат пътуването. В случай на нужда от помощ само с едно обаждане на денонощен Call center на Асистиращата ще съдейства за решаване на проблема.

Застраховката осигурява покритие в случай на обездвижване, при настъпване на ПТП или в резултат на техническа повреда, а в някой случай дори и при злоумишлени действия:

  • Пътна помощ за увреденото МПС до най-близкия подходящ автосервиз или до мястото на домуване на МПС-то
  • Технически услуги: малки ремонти на място, смяна на резервна гума,подаване на ток, доставка на гориво.
  • Информация за състоянията на пътищата и метеорологичните условия.

Допълнително застраховката Автоасистанс може да Ви осигури престой на паркинг на увредения автомобил, транспортиране на лицата пътуващи в МПС от мястото на събитието до най-близкото населено място, медицинско транспортиране на водача и пътниците в МПС, както и да ви спести разходи за прегледи, изследвания и манипулации свързани с претърпян инцидент.

За какви превозни средства е предназначена застраховката?

Могат да се възползват собственици на леки и товарни автомобили, каравани и ремаркета с общо тегло до 3,5 тона, в които местата за сядане не превишават 9 броя (вкл. мястото на водача) дори и мотоциклети.

Ключове за автомобилРедно е да отбележим и някои ограничения, при които не можете да сключите такъв тип застраховка за Вашето превозно средство. Не подлежат на застраховане МПС с чуждестранни регистрационни номера, както и такива с български, но използвани не за лична употреба, а за извършване на таксиметрова дейност, превоз на опасни товари, отдаване под наем (рент-а-кар).
Преди да сключите полица, запознайте се с валидните изисквания и ограниченията. Така например при някои случаи не може да застраховате автомобила си ако е на възраст над 20 години или пък е по-дълъг 4,8 метра.

Друга изключителна важна особеност е влизането в сила на самата застраховка. В определени случаи има така наречен отлагателен период. Това означава, че покритието влиза в сила няколко дни след самото сключване на полицата.

Териториална валидност на автомобилния асистанс?

Най-често използваме автомобилите си за пътуване в страната, но в последните няколко години пътуванията и почивките в чужбина стават все по-популярни и достъпни. В зависимост от вашите нужди съобразете вида асистанс, който Ви е нужен. Добър вариант е сключване на годишна полица за България и такава за чужбина само за периода, в който ще сте зад граница с Вашия автомобил.

Независимо колко често и къде пътувате полица Автоасистанс на пътя осигурява застрахователна защита и спокойствие за Вас и Вашия автомобил, като спестява време и предпазва от непредвидени разходи за пътна помощ.

Коментарите към тази публикация са затворени.